Ode aan de zzp’ers!

Home » Nieuws » Ode aan de zzp’ers!

Geschreven door Betty Weltevrede

4 april, en wat hád ik graag bewogen in De Rijtuigenloods in Amersfoort vandaag. Dag van de zzp’er, en hoe anders is het (leven & werk) nu, in coronatijden.

Ik ben trots bij wat ik zie en hoor

Dagelijks spreek ik veel zelfstandigen, die óf vanuit huis hun werk oppakken, óf in deze tijd op weg zijn naar een nieuwe opdracht. Zelf ben ik ook zzp’er (ja, ook in deze opdracht bij Bureau voor Overheids- en Zorgcommunicatie) en ik voel me trots bij wat ik zie en hoor. Sociale harten kloppen sneller, online vergaderen gaat al snel soepel, evenementen worden echt niet allemaal geannuleerd maar vinden online doorgang. En de overheid steunt écht aan de mensen die hier werken, geeft ruimte aan ontdekken en flexibel werken.

Stoer zetten we door, af en toe ingehaald door zorgen. Creativiteit viert hoogtij, lees en ervaar ik. Ode aan de stoeren! En dat zijn natuurlijk niet alleen de zzp’ers, maar een ieder die doorzet en doorgaat, zich herpakt, tussen het slikken en zorgen door…

Ons team werkt in vertrouwen en verbinding

En wij? Ons team van zes werkt verdeeld over het land, in vertrouwen en verbinding. Nico als rots in de branding @the office, in de middagen samen met Karin. Lisanne (Arnhem) pakt veel voor de website op, doet online trainingen en werkt lekker mee aan de voordrachten die we uit kunnen doen. Janine (Kudelstaart) pakt de hele administratie in haar autootje en bestiert alles nu vanuit thuis.

Bij ons, Bureau voor Overheids- en Zorgcommunicatie, komen nog steeds vacatures vrij. Spoeduitvragen i.v.m. corona konden we vervullen, bijvoorbeeld, en met name het Rijk staat niet stil. Nico, Dorien (Utrecht) en ik (Soest) spreken veel mensen. Over inhoud, kansen, het soms lange wachten…

“Moed”, zeg ik in verbondenheid.

Betty Weltevrede

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie