Spreken is goud

Home » Nieuws » Spreken is goud

Hoewel presenteren inherent is aan het vak van bestuurders en ook aan ons vak, is spreken in het openbaar voor velen nog altijd geen geliefde bezigheid. Het is geweldig om je verhaal te delen met anderen en het presenteren kan dus een mooie, verrijkende ervaring zijn. Maar hoe zorg je dat je powerpoint of prezi ook echt een ondersteuning van je verhaal is? Of is het beter deze standaard hulpmiddelen juist niet te gebruiken? Hoe word je je zenuwen de baas? En, belangrijker nog, hoe zorg je dat je publiek steeds geboeid luistert en je zelf ook nog plezier bij het vertellen hebt?

Spreken is goud is een programma van Carin Tiggeloven dat je vertrouwder maakt met presenteren. Volgens haar filosofie dat je presenteren vooral leert door het te doen, door feedback te krijgen en het opnieuw te proberen, traint Carin mensen in kleine groepen gedurende een aantal bijeenkomsten. Uiteraard is een individuele training ook mogelijk.

 

Bovendien biedt Carin een SpreekUur, waarop je bij haar kunt binnenlopen voor een afspraak of met vragen over een presentatie. Kortom: voor Bureau voor Overheidscommunicatie biedt Carin presentatietrainingen op maat.

 

Carin werkt ook samen met image-consultant Renée Kraaier van Colorico, een adviesbureau voor kleur- en kledingadvies. Renée geeft feedback over je uiterlijke presentatie: hoe kom je over, en is dat zoals je wilt overkomen? Welke kleuren en stijlen kleding passen bij jou én bij de gelegenheid? Colorico werkt volgens een simpele formule: als je weet dat je goed gekleed bent, sta je zekerder voor je publiek en komt je presentatie beter over. Want je non-verbale communicatie is daarbij immers een belangrijk aspect.

 

Bij Colorico kun je ook terecht voor individuele (zakelijke) kledingadviezen en workshops.

 

Interessant voor jezelf, collega’s of bestuurders? Neem contact met ons op voor afspraken op maat en een prijsindicatie: 033-465 34 27.

 

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie