Gebiedscommunicatie

Home » Opdrachtgevers » Communicatieadvies » Gebiedscommunicatie

Doeltreffend over een bepaald gebied communiceren

Bureau voor Overheidscommunicatie is zeer ervaren in gebiedscommunicatie, in alle stadia die zo’n proces doorloopt: van planontwikkeling tot het daadwerkelijk vermarkten van het gebied met behulp van doeltreffende marketingcommunicatie.  Zowel voor de analyse, het bepalen van de strategie als de uitvoering kunt u bij ons terecht. Wij hebben een uitgebreid bestand van interim communicatieadviseurs met ervaring in gebiedsontwikkeling en nieuwbouwprojecten, zowel binnenstedelijke als uitbreidingsprojecten.

Van stakeholdersanalyse tot uitvoering

Gebiedscommunicatie is een specialisme dat de laatste jaren aan betekenis wint. Bij een gebiedsontwikkeling met veel stakeholders is het belangrijk dat u alle betrokken groepen en individuen (en hun belangen) in beeld hebt en gericht, snel en zorgvuldig communiceert. Wij verzorgen dat vakkundig.

Van procescommunicatie tot marketingcommunicatie

De ontwikkeling van een gebied doorloopt veschillende stadia, waarvoor telkens een andere communicatieaanpak nodig is en andere middelen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Veghels Buiten van de gemeente Meierijstad, waarvoor wij al enkele jaren de communicatie in alle stadia verzorgen.

Voorbeeld Veghels Buiten

Ten zuidoosten van Veghel verandert een agrarisch gebied in een modern, op de toekomst gericht woongebied. Een bijzondere gebiedsontwikkeling, waarin het huidig landschap leidend uitgangspunt is voor de komende inrichting. In kleine buurtschappen, omgeven door groen, wordt het heerlijk wonen. Alsof je permanent op vakantie bent. Hier is het Brabant op z’n best!

Bureau voor Overheidscommunicatie verzorgt met een team specialisten al vanaf 2008 de communicatie van dit project (strategie, vormgeving, teksten, fotografie, film, organiseren van evenementen, social media, marketingcampagnes). Was het de eerste jaren vooral proces- en beleidscommunicatie, sinds 2012  gaat het om het vermarkten van dit mooie project. Daarvoor zetten we steeds een mix van middelen in. In 2017 organiseerden we onder andere een Tuinenfestival:

Kijk voor meer informatie op veghelsbuiten.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie