Effect maximaliseren

Home » Training en coaching » Effectief Communiceren » Effect maximaliseren

Communiceer met maximaal effect

Vrijwel iedereen herkent dit wel: je bent met een collega in gesprek en je stuit ineens op weerstand. Je begrijpt niet waar die vandaan komt en hebt geen idee wat je eraan kunt doen. Of je woorden worden heel anders begrepen dan je bedoelde. Of het lukt je maar niet om iets kort en helder uit te leggen. Hoe komt dat en wat kun je er aan doen? Dat leer je in de training ‘Communiceren met maximaal effect’.

Bewustwording helpt

Weet jij hoe je overkomt? Wat je uitstraalt? En of dit klopt met wat je zegt? Kun jij anderen ‘lezen’? En lukt het je een gesprek te ‘sturen’? In de praktische training ‘Communiceren met maximaal effect’ gaan deelnemers actief met deze vragen aan de slag. Je wordt je meer bewust van hoe je communiceert en wie je tegenover je hebt. Ook krijg je gereedschap om je communicatie te verbeteren. Elke trainingsgroep bestaat uit maximaal 12 personen. Het programma is intensief, maar de sfeer is prettig en er wordt vaak veel gelachen.

Het resultaat

  • meer bewustwording van eigen gedrag en wijze van communiceren
  • meer inzicht in het effect van taal en non-verbaal
  • meer tools om effectief en duidelijk te communiceren

De achterliggende visie

  • leren door te doen
  • leren van elkaar
  • leren in een veilige omgeving
  • effectief communiceren = contact maken

Het programma

9.30 – 10.00 u Ontvangst
10.00 – 10.15 u Kennismaking en toelichting programma
10.15 – 12.30 u Effectief taalgebruik, het effect van non-verbale communicatie, communicatietechnieken en -stijlen met behulp van oefeningen en concrete voorbeelden
12.30 – 13.30 u Lunch
13.30 -16.00 u Effectief communiceren in de praktijk: oefenen met een acteur
16.00 -16.15 u Actiepunten en evaluatie
16.30 u Afsluiting

Doelgroep

Professionals in de overheidssector.

Kosten

€ 450,-, excl. BTW, inclusief lunch.

Over de trainer

Marian Mulder studeerde communicatiekunde en is inmiddels ruim 20 jaar actief als communicatiedeskundige, waarvan de laatste tien jaar als zelfstandige. Onder haar bedrijfsnaam, Mulder Communicatie, vervult Marian opdrachten als interim communicatieadviseur, interim manager van communicatie-afdelingen, communicatie- en leiderschapstrainer en als coach bij bedrijven, overheidsinstanties en non profit organisaties. Haar opdrachtgevers zijn onder meer Plus Retail, Vivium Zorggroep, Universiteit Utrecht, UvA en diverse gemeenten, provincies en ministeries. Steeds vaker vervult zij opdrachten op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Mensen laten groeien en bloeien is Marians passie. Respect en humor zijn daarbij belangrijke waarden voor haar.

Belangstelling?

Neem contact met ons op.

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie