Masterclass Overheidscommunicatie

Home » Training en coaching » Masterclass Overheidscommunicatie

Vergroot je kansen bij de overheid

Heb jij ambitie om interim opdrachten uit te voeren voor de overheid? Maar mis je de meestal vereiste kennis en ervaring? Dan is de Masterclass Overheidscommunicatie echt iets voor jou! Door deelname aan deze Masterclass vergroot je je kansen aanzienlijk!

Een goede start bij de overheid

Je hebt als communicatieprofessional talent, kennis en ervaring. Maar om bij de overheid succesvol aan de slag te gaan, heb je ook vaak meer nodig. Daarnaast heb je namelijk kennis nodig van het reilen en zeilen van de overheid en van overheidscommunicatie.

  • Het speelveld van publiekscommunicatie: achtergronden, (theoretische) grondslagen, trends en issues die specifiek zijn voor overheden en overheidscommunicatie en welke invloed die hebben voor het werk van een communicatieprofessional;
  • Beleidscyclus en (communicatie) budgettering bij overheden;
  • De politiek/ambtelijke context en de daarmee gepaard gaande professionele dilemma’s;
  • Factor C methodiek voor benadering van communicatievraagstukken;
  • RAAK-methodiek en Dilemmalogica;
  • Relevante wetgeving, kaders en regels voor overheidscommunicatie, zoals de Wet Openbaarheid van Bestuur;
  • Essenties van Burgerparticipatie.

Deze masterclass is een initiatief van Bureau voor Overheidscommunicatie en Van der Hilst Communicatie. Bureau voor Overheidscommunicatie is mantelpartij voor de Rijksoverheid en enkele provincies en gemeenten voor het bemiddelen van interim communicatieprofessionals.

Inhoud en investering

Je kan de masterclass in twee vormen volgen: klassikaal (3 bijeenkomsten van hele dagen) of online (6 bijeenkomsten van halve dagen). De masterclass wordt verzorgd door drs. Corine Hoppenbrouwers, senior communicatieprofessional met ruime ervaring in acquisitie en advisering in het publieke domein.

Jouw investering bedraagt 2.495 euro, exclusief BTW, maar inclusief lunches en snacks. Vergroot je kansen op opdrachten bij de overheid en schrijf je in!

Lees hier alle details over deze Masterclass.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie