Mediatrainingen

Home » Training en coaching » Mediatrainingen

Voorkom uitglijders in de media

Het is de nachtmerrie van iedere bestuurder of woordvoerder: in een gesprek met de pers een enorme uitglijder maken. Of achteraf constateren dat uw verhaal niet goed over het voetlicht komt omdat er vrijelijk in geknipt en geplakt is. Hoe voorkomt u dat u in een verkeerd daglicht wordt gesteld? Of meer zegt dan u van plan was? Kortom: hoe houdt u tijdens een interview de regie in handen?

Een goede mediatraining doet wonderen

Met een goede mediatraining, toegespitst op bestuurders en ambtenaren bij overheden en gericht op uw specifieke wensen en behoeften leert u omgaan met de media. Dat kan een individuele training zijn, maar ook een groepstraining. Bijvoorbeeld met het nieuwe college; soms onervaren bestuurders, die zo gedegen worden voorbereid op perscontacten en woordvoering. Maar wij trainen en coachen ook doorgewinterde publieke figuren die hun vaardigheden willen professionaliseren.

Toegesneden op uw kwaliteiten en leerpunten

Onze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoefte van het individu of het team. De leerbehoeften en casuïstiek van elke deelnemer worden in kaart gebracht, zodat de training actueel is en toegesneden op de persoon zelf. Bij trainingen met colleges van B&W is het collegeprogramma altijd vertrekpunt voor de gezamenlijk boodschap. Onze trainers zijn deskundig, ervaren en – vanzelfsprekend – discreet en hebben allemaal een achtergrond als communicatieadviseur. Ze kennen de spreekwoordelijke spagaat waar een bestuurder vaak in zit. De trainingslocatie is naar eigen keuze, ook als u de voorkeur geeft aan een locatie buiten de eigen werkomgeving.

Mogelijke  trainingsonderwerpen

  • Algemene mediatraining: wie zijn de media en wat zijn hun belangen; omgaan met lastige vragen; initiatief nemen, terugwinnen en houden; “geen commentaar”; hoe vertel ik binnen een korte tijd een duidelijk verhaal etc.
  • Crisiscommunicatie
  • Onderhandelingsvaardigheden
  • Presentatievaardigheden
  • Kleding en imago; kijk ook op www.colorico.nl

Belangstelling?

Vraag vrijblijvend een voorstel aan

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie