De bestuurderspool

Home » Training en coaching » Wethouderscoaching » De bestuurderspool

Ervaren en gerenommeerde oud-bestuurders

De deelnemers aan de bestuurderspool zijn gerekruteerd uit een kring van gerenommeerde oud-bestuurders. Het zijn stuk voor stuk mannen en vrouwen die hun sporen in het bestuursvak hebben verdiend. Ze hebben allen tenminste twee periodes op een bestuurdersstoel gezeten, als wethouder, als burgemeester en/of als gedeputeerde. Zij kennen de voetangels en klemmen uit eigen ervaring en begrijpen uw positie. Hun enthousiasme voor het wethoudersvak en hun ervaring in het lokale bestuur maken hen bijzonder geschikt voor de coaching van nieuwe wethouders.

Even voorstellen

Hieronder vindt u een lijst met de namen van de oud-bestuurders die nu deelnemen aan de bestuurderspool. Zij stellen zich graag aan u voor. Klik op een naam om meer te lezen over deze ‘oude rot’. We breiden de pool zorgvuldig uit met geschikte ‘oude rotten’ in diverse delen van het land.

Bert Lubbinge – oud-wethouder gemeenten Amersfoort en Nieuwegein
Marianne Kallen – Morren – oud-wethouder gemeenten Vianen en Houten, oud-gedeputeerde provincie Utrecht, waarnemend burgemeester gemeenten Neerijnen, Geldermalsen en Oost Gelre
Joke Leenders –  oud-wethouder gemeente Zeist
Erwin Jansma – oud-wethouder gemeente Leusden; oud-secretaris en vice-voorzitter Wethoudersvereniging
Roeland Geertzen – oud-wethouder gemeente Culemborg
Jan Finkenflügel – oud-wethouder gemeente Oude IJsselstreek

Taboe doorbreken

De oud-bestuurders  hebben in de eigen bestuurscarrière ervaren dat het in wethoudersland geen gebruik is om jezelf te professionaliseren in het vak. Het is zelfs een beetje taboe om de kwaliteit van je eigen functioneren binnen het college, de fractie of politieke partij ook maar enigszins onderwerp van gesprek te maken. Terwijl het aantal vaardigheden dat een wethouder moet beheersen er niet om liegt. Het lijkt erop alsof je ‘als wethouder geboren moet zijn’, al helemaal toegerust voor dat vak. En anders kun je al vrij snel door de zijdeur het boeiende bestuurlijke speelveld verlaten. De ‘oude rotten’ helpen u graag op een subtiele manier het  taboe te doorbreken en hierin verandering te brengen.

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie