Waarom Personal coaching

Home » Training en coaching » Wethouderscoaching » Waarom Personal coaching

Niemand is van nature een duizendpoot

Natuurlijk heeft u voldoende kennis en (maatschappelijke) ervaring. Toch blijkt het functioneren in de nieuwe rol van wethouder iets geheel anders. U heeft te maken met de politieke agenda van uw eigen partij en de andere partijen, u wilt u verantwoorden aan uw kiezers en u hoopt dat zij ook de volgende keer op u en op uw partij stemmen. U moet omgaan met het krachtenveld binnen uw eigen fractie en binnen het college. Dan is het ook nog zoeken naar uw verhouding tot de ambtelijke organisatie. En alles wat u doet ligt onder een vergrootglas: de lokale media houden u goed in de gaten en via de sociale media is een reputatie snel gemaakt of beschadigd.

Schaken en schakelen

De wittebroodsweken van een nieuw aangetreden wethouder zijn na de eerste begrotingsbehandeling voorbij. Dan willen de collega-wethouders, de fractie, de politieke partij en ook de kiezer iets van de nieuwe wethouder zien. U moet kunnen schaken op meerdere borden tegelijk, betrokken en tegelijk professioneel afstandelijk, met aandacht voor het detail en tegelijk op hoofdlijnen, het algemeen belang in de gaten houdend en tegelijk met een persoonlijke toets. Kortom, de spreekwoordelijke duizendpoot. Geen enkele nieuwe wethouder heeft zo’n groot natuurlijke talent voor dit vak dat hij of zij geen professionele ondersteuning kan gebruiken.

Omgaan met dilemma’s

Het wethouderschap is een voortdurend schakelen tussen rollen en posities. Een paar voorbeelden:

  • Raad, fractie en college zijn verschillende gremia waarin u als wethouder functioneert, met verschillende spelregels en een wisselende positie van de wethouder. Hoe gaat u om met de dilemma’s die dit oproept en hoe houdt u al deze ballen in de lucht? Hoe houdt u de verschillende verhoudingen op dit speelveld in de gaten en zuiver en behapbaar?
  • De druk vanuit de fractie kan groot zijn om bepaalde zaken binnen te slepen. Maar in het college is het teamwerk, met wethouders van andere partijen. Hoe gaat u met deze dilemma’s om? Geeft u toe aan de druk vanuit de fractie of laat u de harmonie en het teambelang van het college prevaleren? Of kan het wellicht allebei?
  • Als bestuurder werkt u veel samen met beleidsambtenaren. Maar u bent niet hun formele leidinggevende. Wat doet u als u met een beleidsambtenaar een bepaalde route uitstippelt, maar u krijgt signalen dat het afdelingshoofd een andere kant op wil?

Op deze en andere vragen geven de oud-bestuurders uit de bestuurderspool u graag een antwoord.

Copyright 2020 Bureau voor Overheidscommunicatie